De Groene Pluim-houders

Bluekens Truck en Bus

Erkend Duurzaam

Bluekens Truck en Bus is een full service Volvo Truck en Busdealer met vestigingen in Breda, Roosendaal, Oosterhout, Goes en Middelharnis. Daarnaast is Bluekens Truck en Bus servicedealer voor Renault Trucks en tevens dealer voor de Renault Trucks Lichte Bedrijfswagens. In Oosterhout en Middelharnis wordt bovendien de lichte lijn Iveco bedrijfswagens gevoerd. Ook voor getrokken materieel is Bluekens Truck en Bus uw partner. Zo is Bluekens Truck en Bus servicedealer voor Schmitz Cargobul in Goes.

Lees verder

Kameleon Solar

Maatwerk en gekleurde zonnepanelen

Door onze missie willen wij architecten, gebouweigenaren en gevelbouwers de volledige vrijheid geven voor het ontwerpen van esthetische zonne-gevels. Hiertoe hebben we ons eerst verdiept in de wetenschap van kleuren. Vervolgens hebben we gekeken naar toepassingen en technieken waarbij we de gangbare uitgangspunten in de zonne-technologie hebben uitgedaagd. Het resultaat is dat we nu een grote variatie van kleuren en afmetingen kunnen aanbieden tegen de hoogste efficiency mogelijk. Wij ontwerpen en maken mooie, maatwerk zonnepanelen.

Lees verder

Sibelco

Material Solutions Advancing Life

Sibelco is een internationaal actief bedrijf op het gebied van materiaaloplossingen. Wij gebruiken natuurlijke grondstoffen om oplossingen voor de samenleving te bieden en te werken volgens het 'cradle-to-cradle'-principe. Elke dag worden onze materialen ingezet als onmisbare onderdelen voor de vooruitgang van de maatschappij – van drinkwaterzuivering tot zonnetechnologie. We hebben een wereldwijde blik en kijken verder dan geografische en regionale grenzen. We blijven mogelijkheden buiten onze huidige mineralen en markten verkennen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Mensen vormen de kern van het succes van Sibelco. Onze bedrijfscultuur is een integraal onderdeel van onze strategie. We blijven verder bouwen aan een allesomvattende cultuur die de beste mensen aantrekt, enthousiast maakt en vasthoudt.

Lees verder

Martens Groep

Mensen Maken Martens

Martens is een familiebedrijf dat in 1881 is gestart als aannemer. Hieraan is destijds een steenhouwerij toegevoegd. Vanuit de steenhouwerij zijn de beton activiteiten gestart waarna de kunststof productie weer het vervolg was op de beton riolering activiteiten. In 4 generaties is het bedrijf uitgegroeid tot de Martens Groep met ongeveer 550 medewerkers, waar het grootste deel in vaste dienst is. Martens Groep heeft haar hoofdvestiging in Oosterhout en daarnaast relatief kleine vestigingen in België en Polen.

Lees verder

Stadlander

Woningcorporatie

Stadlander is een woningcorporatie met zo’n 15.000 woningen in West-Brabant en Tholen. Een gebied dat te maken heeft met een bevolkings- en huishoudenskrimp. Stadlander wil dat haar huurders prettig wonen, nu en in de toekomst. Hierbij gelden de volgende uitgangspunten: • aanvaardbare woonlasten; • in duurzame wijken die schoon en veilig zijn; • met goede buren en genoeg voorzieningen (zoals scholen en winkels) in de buurt. Daarom is Stadlander actief betrokken bij de samenleving, zowel in de stad als in de dorpen. Samen met haar partners werkt Stadlander aan een fijn thuis. Want Stadlander is méér dan een huisvester: ze werken samen aan de leefbaarheid in dorpen en wijken. Dit doen ze met bewoners, gemeenten, politie, zorg- en welzijnsinstellingen en tal van andere partijen. Bij Stadlander werken ca. 150 medewerkers (150 FTE) en is hiermee een middelgrote woningcoöperatie.

Lees verder

Tarkett

Vloerspecialisten voor professionals

Tarkett B.V. in Waalwijk maakt deel uit van een beursgenoteerd Frans bedrijf. Dit bedrijf, dat voor 51% eigendom is van de familie Deconinck, heeft 36 fabrieken, 13.000 medewerkers, waarvan 350 in Nederland (Waalwijk, Goirle en Oss). Tarkett bedient diverse marktsegmenten op het gebied van vloeren. In Waalwijk worden voornamelijk tapijttegels geproduceerd voor de volgende markt segmenten: kantoren, ziekenhuizen, ouderenzorg en onderwijs. Onderstaande statement van de CEO van Tarkett geeft duidelijk aan dat duurzaamheid de belangrijkste kernwaarde is van het concern. “At Tarkett, we are committed to serving our customers through our eco-design capabilities and longstanding dedication to sustainability. We are deeply convinced that there is an urgency to shift models to preserve the world's finite natural resources and capital. Our goal is to establish a circular economy in the flooring industry” Fabrice Barthélemy, CEO of Tarkett

Lees verder

P. Jansen Installatietechniek

Totaalinstallateur

Als twaalfde bedrijf in Nederland, en als vierde in Bergen op Zoom, heeft Piet Jansen vandaag de Groene Pluim overhandigd gekregen. De duurzaamheidsaward werd uitgereikt tijdens de netwerklunch Energy on Tour/Winst door Duurzaamheid. P. Jansen Installatietechniek heeft zich in vijfentachtig jaar ontwikkeld tot een breed georiënteerde totaalinstallateur. De opa van de huidige directeur was smit en verzorgde constructiewerk in Bergen op Zoom en omgeving. De bijbehorende winkel werd door oma bestierd. In de winkel werden onder andere kolenkachels verkocht en later ook stadsgaskachels en aardgaskachels. De winkels waren in eerste instantie op drie plaatsen in Bergen op Zoom gevestigd en werden later gecentraliseerd naar één grote locatie van 1000 m2.

Lees verder

Remmers Bouwgroep

Circulair bouwen: vanuit overtuiging het verschil maken

Remmers Bouwgroep ontving op 1 november 2018 als tweede bedrijf in Midden-Brabant en als elfde bedrijf in Nederland de Groene Pluim. De Tilburgse wethouder Berend de Vries reikte de prijs uit tijdens het symposium Duurzaam ondernemen in het volgende decennium: #Hoedan?. Het bouwbedrijf krijgt de erkenning omdat zij voorop lopen op het gebied van circulair en duurzaam bouwen en een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Daarmee behoren ze tot de absolute koplopers van duurzame Nederlandse ondernemingen.

Lees verder

Rodenburg Biopolymers

Rodenburg Biopolymers

Rodenburg Bioplymers heeft als eerste bedrijf in Oosterhout, en als tiende bedrijf in Nederland, de Groene Pluim ontvangen. Rodenburg (www.biopolymers.nl) krijgt de Groene Pluim omdat duurzaamheidsstrategie van Rodenburg is geworteld vanaf de start van het bedrijf, het verwerken van reststromen tot veevoeder. Dit is versterkt door de zoektocht naar alternatieve toepassingen als gevolg van de varkenspest en de daardoor afnemende veestapel in 1998. Deze gebeurtenis heeft duidelijk richting gegeven aan de ontwikkeling van het bedrijf en het heeft haar huidige positie aan te danken. Het is nationaal en internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van bio plastics met als overtuigend uitgangspunt dat er geen oliehoudende grondstoffen worden toegepast. Het bedrijf laat hiermee zien serieus werk te maken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wethouder Marcel Willemsen reikte op woensdag 26 september, tijdens Ondernemend Oosterhout Ontmoet, de onderscheiding uit aan Aaik Rodenburg en zijn twee zonen die al volop in het bedrijf werkzaam zijn. Een prachtig bedrijf en een waardig Pluimhouder!

Lees verder

lowys porquin

Voor onderwijs en kinderopvang

De bijna 70 vestigingen van Lowys Porquin (LPS) waar onderwijs, kinderopvang, peuteropvang en tussenschoolse opvang plaatsvindt, worden niet gekenmerkt door de gebouwen of de organisatiestructuur, maar door de mensen die er werken. In onze voortdurend ontwikkelende maatschappij dragen wij verantwoordelijkheid voor het helpen ontplooien van kinderen tot sociale en gelukkige mensen en tot zelfstandige burgers. Wij zetten in op identiteitsontwikkeling in een duurzame context. Dit doen we door op een adequate, haalbare en zinvolle wijze te leven, spelen, werken en leren vanuit bezieling en vertrouwen. In onze ogen kan dit alleen maar duurzaam vorm krijgen in een omgeving waarin je je prettig, veilig en geïnspireerd voelt. Zo’n omgeving creëren we met elkaar, maar wordt ook gevormd door het gebouw en de directe omgeving. Voor ons loopt een duurzame identiteitsontwikkeling parallel met ontwikkelingen op het gebied van onder andere pedagogiek, didactiek, werkgeverschap, professionalisering, huisvesting en omgeving. Vanuit die visie zetten we in op zinvol onderwijs en zinvolle kinderopvang die ertoe doen.

Lees verder