De Groene Pluim-houders

Tarkett

Vloerspecialisten voor professionals

Tarkett B.V. in Waalwijk maakt deel uit van een beursgenoteerd Frans bedrijf. Dit bedrijf, dat voor 51% eigendom is van de familie Deconinck, heeft 36 fabrieken, 13.000 medewerkers, waarvan 350 in Nederland (Waalwijk, Goirle en Oss). In Waalwijk werken XXX mensen. Tarkett bedient diverse marktsegmenten op het gebied van vloeren. In Waalwijk worden voornamelijk tapijttegels geproduceerd voor de volgende markt segmenten: kantoren, ziekenhuizen, ouderenzorg en onderwijs. Onderstaande statement van de CEO van Tarkett geeft duidelijk aan dat duurzaamheid de belangrijkste kernwaarde is van het concern.

Lees verder

P. Jansen Installatietechniek

Totaalinstallateur

Als twaalfde bedrijf in Nederland, en als vierde in Bergen op Zoom, heeft Piet Jansen vandaag de Groene Pluim overhandigd gekregen. De duurzaamheidsaward werd uitgereikt tijdens de netwerklunch Energy on Tour/Winst door Duurzaamheid. P. Jansen Installatietechniek heeft zich in vijfentachtig jaar ontwikkeld tot een breed georiënteerde totaalinstallateur. De opa van de huidige directeur was smit en verzorgde constructiewerk in Bergen op Zoom en omgeving. De bijbehorende winkel werd door oma bestierd. In de winkel werden onder andere kolenkachels verkocht en later ook stadsgaskachels en aardgaskachels. De winkels waren in eerste instantie op drie plaatsen in Bergen op Zoom gevestigd en werden later gecentraliseerd naar één grote locatie van 1000 m2.

Lees verder

Remmers Bouwgroep

Circulair bouwen: vanuit overtuiging het verschil maken

Remmers Bouwgroep ontving op 1 november 2018 als tweede bedrijf in Midden-Brabant en als elfde bedrijf in Nederland de Groene Pluim. De Tilburgse wethouder Berend de Vries reikte de prijs uit tijdens het symposium Duurzaam ondernemen in het volgende decennium: #Hoedan?. Het bouwbedrijf krijgt de erkenning omdat zij voorop lopen op het gebied van circulair en duurzaam bouwen en een positieve bijdrage leveren aan de energietransitie. Daarmee behoren ze tot de absolute koplopers van duurzame Nederlandse ondernemingen.

Lees verder

Rodenburg Biopolymers

Rodenburg Biopolymers

Rodenburg Bioplymers heeft als eerste bedrijf in Oosterhout, en als tiende bedrijf in Nederland, de Groene Pluim ontvangen. Rodenburg (www.biopolymers.nl) krijgt de Groene Pluim omdat duurzaamheidsstrategie van Rodenburg is geworteld vanaf de start van het bedrijf, het verwerken van reststromen tot veevoeder. Dit is versterkt door de zoektocht naar alternatieve toepassingen als gevolg van de varkenspest en de daardoor afnemende veestapel in 1998. Deze gebeurtenis heeft duidelijk richting gegeven aan de ontwikkeling van het bedrijf en het heeft haar huidige positie aan te danken. Het is nationaal en internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van bio plastics met als overtuigend uitgangspunt dat er geen oliehoudende grondstoffen worden toegepast. Het bedrijf laat hiermee zien serieus werk te maken van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Wethouder Marcel Willemsen reikte op woensdag 26 september, tijdens Ondernemend Oosterhout Ontmoet, de onderscheiding uit aan Aaik Rodenburg en zijn twee zonen die al volop in het bedrijf werkzaam zijn. Een prachtig bedrijf en een waardig Pluimhouder!

Lees verder

lowys porquin

Voor onderwijs en kinderopvang

De bijna 70 vestigingen van Lowys Porquin (LPS) waar onderwijs, kinderopvang, peuteropvang en tussenschoolse opvang plaatsvindt, worden niet gekenmerkt door de gebouwen of de organisatiestructuur, maar door de mensen die er werken. In onze voortdurend ontwikkelende maatschappij dragen wij verantwoordelijkheid voor het helpen ontplooien van kinderen tot sociale en gelukkige mensen en tot zelfstandige burgers. Wij zetten in op identiteitsontwikkeling in een duurzame context. Dit doen we door op een adequate, haalbare en zinvolle wijze te leven, spelen, werken en leren vanuit bezieling en vertrouwen. In onze ogen kan dit alleen maar duurzaam vorm krijgen in een omgeving waarin je je prettig, veilig en geïnspireerd voelt. Zo’n omgeving creëren we met elkaar, maar wordt ook gevormd door het gebouw en de directe omgeving. Voor ons loopt een duurzame identiteitsontwikkeling parallel met ontwikkelingen op het gebied van onder andere pedagogiek, didactiek, werkgeverschap, professionalisering, huisvesting en omgeving. Vanuit die visie zetten we in op zinvol onderwijs en zinvolle kinderopvang die ertoe doen.

Lees verder

NS Componentenbedrijf

Reviseert treincompenenten

NS Componentenbedrijf (NCB) ontving als eerste bedrijf in Tilburg De Groene Pluim. NCB reviseert treincomponenten, waardoor treinen een langere levensduur hebben. Iedere medewerker is dagelijks bezig een bijdrage te leveren op dit gebied met zeer gestructureerde efficiënte en effectieve werkwijzen. Jaarlijks worden zo’n 50.000 componenten gereviseerd, die elektrisch, mechanisch of pneumatisch van aard zijn. Sinds 2011 is het nieuwe Componentenbedrijf gevestigd in Berkel-Enschot. Met meer dan 200 medewerkers fungeert NCB als een One-Stop-Shop voor alle componenten van oude en nieuwe treinen.

Lees verder

Holonite

Specialist in compositiesteen

Holonite is dé specialist op het gebied van gevel- en afbouwelementen zoals dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers vervaardigd uit composietsteen. Sinds 1969 heeft Holonite een leidende positie verworven in de bouw en de kozijnenindustrie. Holonite producten zijn milieuvriendelijk en Cradle to Cradle gecertificeerd. Hiermee bent u verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en ‘’futureproof’’ product met een zeer lange levensduur.

Lees verder

Van Oers United

Groente leverancier

Van Oers United gelooft in continue ontwikkeling met haar ketenpartners. Door professioneel, vooruitstrevend en duurzaam ondernemerschap borgen we een voortdurende progressie in beschikbaarheid, kwaliteit en efficiëntie.

Lees verder

Perfetti van Melle

Zoetwarenconcern

Wij zijn een innovatief en dynamisch bedrijf met een passie voor snoep en kauwgum. Iedere dag werken we samen aan het bedenken van nieuwe en het verbeteren van bestaande producten en merken. En bij al die innovaties denken we natuurlijk het eerst aan onze consumenten, zodat we hen iedere dag kunnen verrassen met het lekkerste snoep en kauwgum.

Lees verder

Bras Fijnaart

Groenvoorziening en cultuur techniek

Met de kennis en ervaring van drie generaties heeft BRAS FIJNAART zich ontwikkeld tot een hypermodern bedrijf. We beschikken over de mensen, de kennis en de middelen om aan elke groenbehoefte snel, efficiënt en kundig te voldoen. Groenvoorzieningen, hovenierswerkzaamheden, cultuurtechniek, grasterreinen en erosiebestrijding zijn onze specialismen. Duurzaamheid in ons werk en een duurzame relatie met onze klanten en het milieu zijn de pijlers van ons bestaan.

Lees verder