De Groene Pluim aanpak van klimaatverandering; Online bijeenkomst Energietransitie

De Groene Pluim aanpak van klimaatverandering; Online bijeenkomst Energietransitie

Stichting De Groene Pluim organiseert 23 juni van 09:00-11:00 uur in samenwerking met BMD Advies een kosteloze online ontbijtbijeenkomst met als onderwerp aanpak klimaatverandering; Energietransitie.

Stichting De Groene Pluim wil de beweging van de energietransitie een extra impuls geven door deze ontbijtbijeenkomst.

Sustainable Development Goal 13
Eén van de duurzame ontwikkelingsdoelen, Sustainable Development Goal 13 (SDG 13) van de Verenigde Naties betreft de aanpak van klimaatverandering. Hiervoor is een overgang nodig naar een situatie, waarin de energievoorziening structureel veranderd in vergelijking met de huidige situatie. In de nieuwe situatie is fossiele brandstof grotendeels vervangen door duurzame energiebronnen (zon, wind, biomassa), is er veel aandacht voor energiebesparing  en is de energievoorziening meer decentraal georganiseerd.

Programma
-Peter van den Eijnden, voorzitter van De Groene Pluim, opent de bijeenkomst en geeft toelichting op welke wijze De Groene Pluim een positieve beweging op gang brengt om (nog) bewuster te gaan ondernemen.
-Goof Rijndorp, directeur van Bras Fijnaart (Groenvoorziening en cultuurtechniek) en Groene Pluim houder sinds 2017, geeft toelichting over de energietransitie bij Bras Fijnaart.
Bras Fijnaart heeft de energietransitie op een geheel eigen wijze vorm gegeven. Door vernieuwende keuzes is de CO2-footprint bij Bras Fijnaart drastisch verkleind.
-Cathy Tesselaar, adviseur management & systemen, geeft een pragmatische toelichting  op welke wijze energie- en vervoersmanagement kan worden ingevuld bij bedrijven en organisaties, die hierin de komende jaren stappen willen zetten.
-Guido Schrijver, adviseur duurzame energie, neemt u mee in de verschillende mogelijkheden van inkoop en verkoop van groene stroom en groen gas.

Afsluiting
De bijeenkomst wordt afgesloten met een samenvatting over de aanpak klimaatverandering door Peter van den Eijnden en zijn pleidooi om de beweging van De Groene Pluim mede op gang te brengen.

Meer informatie en aanmelden

https://www.bmdzuid.nl/aanpak-klimaatverandering-online-bijeenkomst-energietransitie-groen-pluim-bmd-advies/

U kunt contact opnemen met Henk Krols 06 52015555.

Online Ontbijtbijeenkomst Energietransitie;
23 juni online
Microsoft Teams (handleiding vooraf en hulplijn tijdens de bijeenkomst)
Tel: 013 8000 300
Tijd: 09:00 uur – 11:00 uur
Kosten: geen

We verwelkomen u graag !