Groene Pluim voor Martens BV

Groene Pluim voor Martens BV

Op 8 oktober overhandigde Wethouder Willemsen de Groene Pluim aan Yoeri Martens van Martens BV.
Hiermee is Martens de 15e Groene Pluimhouder van Nederland en de 2e in de gemeente Oosterhout.
Bedrijfstypering Martens is een familiebedrijf dat in 1881 is gestart als aannemer. Hieraan is destijds een steenhouwerij toegevoegd. Vanuit de steenhouwerij zijn de beton activiteiten gestart waarna de kunststof productie weer het vervolg was op de beton riolering activiteiten. In 4 generaties is het bedrijf uitgegroeid tot de Martens Groep met ongeveer 550 medewerkers, waar het grootste deel in vaste dienst is. Martens Groep heeft haar hoofdvestiging in Oosterhout en daarnaast relatief kleine vestigingen in België en Polen.

Martens Groep bestaat momenteel uit de volgende onderdelen.

 Beton;  Kunststoffen;  Kraanverhuur;  Keramiek.

Ondanks deze ontwikkelingen is het een bedrijf gebleven met een familiaire cultuur. Op elkaar kunnen vertrouwen, trots zijn, het wij-gevoel en geen poespas zijn belangrijke waarden van de Martens Groep. Dit leidt tot korte lijnen en snelle besluiten daar waar Martens kansen ziet om zichzelf samen met haar klanten en leveranciers te verbeteren.

Volgens de accreditatiecommissie van De Groene Pluim is Martens een koploper op het gebied van duurzaam ondernemen. Door de familiaire cultuur, waarin de mensen centraal staan is het bedrijf in staat om in te spelen op actuele en innovatieve ontwikkelingen. Het behoud van de planeet speelt een relevante rol bij de toekomst van het bedrijf. Martens smeedt coalities met bedrijven in de keten en zet hierin de toon in de traditionele branche. Martens verdient hiervoor De Groene Pluim. Hiermee kan Martens een beweging op het gebied van duurzaam ondernemen in de traditionele branche verder op gang brengen.