Groene Pluim voor Sibelco Geertruidenberg

Groene Pluim voor Sibelco Geertruidenberg

Sibelco Groep uit Geertruidenberg heeft dinsdag De Groene Pluim ontvangen. Het bedrijf won deze duurzaamheidsstimuleringsprijs onder meer dankzij de vooruitstrevende visie op natuurlijk kapitaal en biodiversiteit.
,,Het is een mooie waardering”, zegt Piet Jaspers, sustainability manager van Sibelco. ,,Vaak ben je vooral bezig met wat je nog moet doen en sta je niet stil bij wat je al gerealiseerd hebt. Deze prijs maakt je daar meer bewust van.”
Bron: BN DeStem.
Klik hier voor het volledige artikel.

Volgens de accreditatiecommissie is Sibelco een koploper op het gebied van duurzaam ondernemen. Mede door het wereldwijd gestuurde duurzaamheidsprogramma is duurzaam ondernemen in de vestiging Geertruidenberg structureel vorm gegeven. Het behoud van natuurlijk kapitaal is een belangrijke waarde van Sibelco omdat ze gebruik maakt van natuurlijke grondstoffen. Met het “cradle-to-cradle” principe worden deze grondstoffen optimaal gebruikt. Lange termijn denken en investeren is hierbij evident en noodzakelijk. Ook heeft het bedrijf een prima open bedrijfscultuur zowel voor medewerkers als voor de buitenwereld. Door in de keten samen te werken vinden innovaties plaats en worden grondstoffen steeds beter hergebruikt. Sibelco verdient hiervoor De Groene Pluim. Hiermee kan Sibelco een beweging op het gebied van duurzaam ondernemen in de traditionele branche verder op gang brengen. Zeker ook op het gebied van het toepassen van de Global Goals in de bedrijfsstrategie, welke vanuit de top van de Sibelco Group wordt geëntameerd en uitgedragen. Zo ook aantoonbaar binnen de Sibelco site te Geertruidenberg.