Tarkett krijgt De Groene Pluim

Tarkett krijgt De Groene Pluim

Op 27 juni overhandigde Ronald Bakker, wethouder Economie, de Groene Pluim aan Ralph Jorissen van Tarkett. Hiermee is Tarkett de 13e Groene Pluimhouder van Nederland en de 1e in Waalwijk.

Tarkett ontvangt deze prijs vanwege haar strategie op duurzaamheid. Deze is 10 jaar geleden ingezet en duurzaamheid (Cradle tot Cradle) behoort inmiddels tot het DNA van alle medewerkers en het management. Volgens de accreditatiecommissie is Tarkett een topvoorbeeld van een bedrijf dat de transitie naar duurzaam ondernemen in de praktijk heeft gebracht. Naast de door de Groene Pluim geselecteerde Global Goals heeft het bedrijf ook goal 3 (gezond & welzijn), 11 (duurzame steden en gemeenschappen) en 13 (leven op land ) geadopteerd. Zo is het bedrijf bezig om biodiversiteit te versterken. Deze integrale aanpak op het gebied van duurzaam ondernemen komt de organisatie van De Groene Pluim nog niet veel tegen.
Tarkett is een echte koploper en daarmee een goed voorbeeld voor andere bedrijven. Tarkett toont echt aan dat het anders kan en niet omdat het is opgelegd, maar omdat het uit de eigen overtuiging komt. Tarkett verdient hiermee met vlag en wimpel de eerste Groene Pluim in Waalwijk.
Tarkett
Tarkett maakt deel uit van een beursgenoteerd Frans bedrijf. Dit bedrijf, dat voor 51% eigendom is van de familie Deconinck, heeft 36 fabrieken, 13.000 medewerkers, waarvan 360 in Waalwijk werken.
Tarkett bedient diverse marktsegmenten op het gebied van vloeren. In Waalwijk worden voornamelijk tapijttegels geproduceerd voor de volgende markt segmenten: kantoren, ziekenhuizen, ouderenzorg en onderwijs

De Groene Pluim
De Groene Pluim is een stimuleringsprijs op gebied van duurzaamheid en een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland. Bedrijven die zich aanmelden worden door een onafhankelijke accreditatiecommissie gescreend. Punten waarop getoetst wordt zijn: duurzame consumptie- en productieprocessen, het bestrijden van klimaatverandering, bijdrage aan economische groei, waardig werk voor iedereen en actieve communicatie en kennisdeling over duurzaam ondernemen. Hiermee wordt bijgedragen aan het bereiken van de Sustainable Developments Goals, die de VN heeft opgesteld.